ShippingWatch

Torm vil etablere holdingselskab i England

Torm overvejer at etablere et nyt holdingselskab i England. CEO Jacob Meldgaard fastslår over for ShippingWatch, at det ikke får betydning for danske arbejdspladser.

Rettet kl. 09:22: Tidligere hed rubrikken "Torm overvejer at rykke hovedsæde til England".

Et af de ældste danske rederier overvejer at lave en ny struktur med et nyt holdingselskab med base i England. I en børsmeddelelse skriver Torm selv, at rederiet overvejer at rykke sit "hovedsæde til England." Over for ShippingWatch understreger CEO Jacob Meldgaard dog, at der ikke er tale om en flytning af det danske hovedsæde, men at det udelukkende er etableringen af et nyt holdingselskab i England, som ikke vil betyde noget for medarbejderstaben i København.

Formålet med en omstrukturering af koncernen er at forbedre rederiets position på kapitalmarkederne og muligheden for at kunne tiltrække en mere bred og international investorkreds samt en mulig dobbeltnotering i USA, skriver rederiet med henvisning til de allerede udmeldte planer om en mulige børsnotering i New York.

"Selskabet vurderer, at en ny engelsk holdingstruktur vil medvirke til dette, da det engelske juridiske system, corporate governance struktur og skattesystem i kombination fremadrettet vil være fordelagtigt for Torm A/S's investorkreds," lyder vurderingen fra rederiet grundlagt tilbage i 1889.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

I forbindelse med de nye planer har Torms hovedaktionær OCM Njord, primært ejet af kapitalfonden Oaktree, stiftet et datterselskab ved navn Torm plc, som vil tilbyde alle aktionærer i Torm A/S at ombyttet deres aktier til aktier i datterselskabet i forholdet en-til-en og til "væsentligt samme vilkår", skriver Torm. Det samme gælder for alle warrantindehavere. Et tilbud, som aktionærer svarende til 79 procent af selskabets A-aktier og 6-8 procent af Torms warrants. Også Skat har sagt god for, at danske aktionærer kan ombytte aktier uden at blive straffet skattemæssigt i Danmark.

Efter en godkendelse af tilbuddet vil det nye holdingselskab Torm plc blive optaget til handel og officiel notering på børsen i København.

"Torm A/S har opnået støtte fra selskabets långivere til at implementere koncernomstruktureringen," skriver rederiet og tilføjer, at man herefter vil overveje en børsnotering på børsen i New York.

Torm lander årsoverskud på 127 millioner dollars

Torms første nybygninger i årevis snart leveret

Oaktree tildeler Torms topledelse og 20 ansatte aktieoptioner

 

Forsiden lige nu

Shippingindustrien: Vi arbejder aktivt for miljøet

De store shippingorganisationer afviser hård kritik om at forhale arbejdet med bl.a. rederiernes udledning af CO2. Vi spillede en stor rolle i udviklingen af en ny miljøstrategi, fastslår ICS over for ShippingWatch.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere