Skibe kommer til og bliver sat i arbejde, og omsætningen stiger og hiver bundlinjen med op. Så enkelt kan Navig8 Chemical Tankers' regnskab gøres op. Rederiet, der har alle sine skibe i Navig8 pool-samarbejdet, kunne præstere et nettoresultat på 9,1 millioner dollars for fjerde kvartal af 2015, hvor omsætningen rundede 35,3 millioner dollars.

Det fremgår af regnskabet for fjerde kvartal.

For hele året kunne selskabet notere en omsætning på 81,7 millioner dollars og et nettoresultat på 20,7 millioner dollars. Selskabet, der har en aktiv flåde på 19 skibe, bestilte fem yderligere nybygninger, så den samlede ordrebog nu rammer 18 skibe. Og den positive udvikling kan mærkes i rederiet, siger CEO Nicolas Busch.

"Vi er tilfredse med at kunne rapportere stærk indtjening på baggrund af yderligere leveringer i nybygningsprogrammet. Mere end halvdelen af vores flåde er nu leveret, og vi begynder at generere betragtelig omsætning," siger Nicolas Busch, CEO i Navig8 Chemical Tankers Inc. i regnskabet.

Af regnskabet fremgår det, at den gennemsnitlige dagsrate (TCE) for fjerde kvartal for de større 49.000 dwt kemikalietankere var på 21,440 US dollars per dag, mens de lidt mindre 37.000 dwt a-både indsejlede 21.654 US dollars per dag i snit.

Coating og lange ture

Udsigterne til fremtiden ser lyse ud for rederiet, siger CEO Nicolas Busch. Blandt andet fordi man har satset på en særlig slags coating til tankene i kemikalieskibene. En coating, der nu vinder udbredelse og accept flere steder, hvis man skal tro CEO'en.

"Den stigende accept af vores skibe med Interline coating fra folk i kemikalieindustrien, så vel som den stigende long-haul i handlen med petrokemi i særligt methanol-fragter fra Caribien og den Amerikanske Golf til Asien, gør, at vi er meget optimistiske omkring vores position i markedet," siger han i regnskabet.

"Vi er stadig offensive i vores markedsudsigt for stigende long-haul i kraft af, at kemikalieproduktion på markedet i USA og Mellemøsten stiger, mens Kinas økonomi er i gang med en transition mod en mere forbrugsdrevet økonomi," siger han og peger på, at investering i yderligere fem kemikalieskibe på 49.000 dwt skal ses som et svar på den udvikling.

Navig8 finder finansiering til nyindkøb  

Navig8 Chemical bestiller nybygninger i Korea  

CEO: Gener8 Maritime viser stærk performance