Amerikanske Dorian LPG, der er noteret på børsen i New York og primært satser på de helt store VLGC -gasskibe, nyder fortsat godt af de solide takter i gasmarkedet.

Rederiet lukkede tredje kvartal, der løb frem til 31. december i regnskabsåret 2014/2015, med et nettoresultat på 54,6 millioner dollars mod blot 8,9 millioner dollars i samme periode året før, fremgår det af Dorian LPG's kvartalsregnskab fredag.

Omsætningen skød til vejrs med 60,7 millioner dollars fra 32,6 millioner i tredje kvartal 2013/14 til 93,3 millioner i det seneste kvartal. Den stærkt stigende omsætning kommer først og fremmest fra 16 nye VLGC-skibe, der stødte til Dorians flåde i 2015.

De gode forhold i Dorians marked tilskrives i høj grad de massive LPG-voluminer, der fosser ud af USA og fører til stærke ton/miles for gasskibe på især øst-vest ruterne. Med den større flåde spår CEO John Hadjipateras selskabet gode muligheder for at holde fast i den stigende indtjening.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

"Fremadrettet forventer vi højere indtjening og pengestrømme fra driften grundet vores større flåde, såfremt de gode markedsforhold fortsætter," skriver John Hadjipateras i regnskabet.

Og de gode vilkår ser ud til at blive ved lidt endnu. Dorian peger på, at en række regioner bød på stigende LPG-eksport i 2015 og generelt har bidraget til et stærkere forretningsmiljø med en høj udnyttelsesgrad og gode rater for VLGC'erne.

USA ventes at pumpe endnu mere gas ud, hvilket vil være med til at absorbere en del af de nye skibe, der er på vej mod markedet. Men selvom markedet beskrives som "rimeligt robust," er det stadig svært at spå om fremtidige fragtrater og eksportkapacitet, eller om de ventede eksportvoluminer reelt vil dukke op på sigt, vurderer Dorian LPG.

Dorian ruster sig mod fjendtlige opkøb

Dorian-CEO: Vi leverer over forventningen

Dorians LPG pool henter pæne resultater hjem