ShippingWatch

Iransk råoliereder tæt på at opnå forsikring

Iranske NITC er ifølge Bloomberg tæt på at have sikret sig ny og nødvendig forsikring, så rederiet for alvor kan sætte fut under eksporten af råolie.

De sidste seks måneder har det iranske tankrederi NITC (National Iranian Tanker Company) arbejdet på at blive klar til den dag, hvor Vesten ville lette sanktionerne mod landet. I løbet af den tid har NITC forhandlet med udenlandske organisationer om klassificering af skibe, forsikring mod bl.a. oliespild og international registrering og er ved at nærme sig en aftale, sagde Nasrollah Sardashti, direktør for den kommercielle forretning, tirsdag ifølge Bloomberg.

Alle forhold er fuldstændig nødvendige at have på plads for at komme i betragtning blandt store oliekunder, som igen bliver tilgængelige med lettelsen af de årelange handelssanktioner, som både USA og Vesten har haft mod Iran. NITC er ikke en lille spiller på råoliemarkedet og havde i midten af 2015 en flåde på omkring 42 VLCC'ere, ni Suezmax og fem Aframax-skibe.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Alligevel venter aktører ikke, at rederiet vil oversvømme tankmarkedet med ny tonnage, da rederiets skibe ser ud til at sejle til lande i Asien og desuden fungerer som flydende lagre for det iranske olieselskab NIOC.

Clarksons Platou: Iran-aftale kan booste tankrater med 15.000 USD

Iran-aftale sender olien i laveste niveau i over 12 år

Stena Bulk vil have del i iransk olieeventyr

Evergas: Tre store udfordringer for handel med Iran

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere