ShippingWatch

Nordic Tankers og Crystal får grønt lys af EU

Nordic Tankers og Borealis Maritimes joint-venture, Crystal Nordic, der skal sejle isklassede kemikalietankskibe gennem Arktis, har fået EU-Kommissionens godkendelse. Crystal Nordic får hovedsæde i København og dansk CEO.

Nordic Tankers og Borealis Maritime har fået EU-Kommissionens accept af deres joint-venture, Crystal Nordic, der skal sejle kemikalier i Arktis. Kommissionen vurderer, at der ikke er konkurrencemæssige problemer i, at de to selskaber sammen skaber et nyt kemikalietank-rederi, der skal operere en flåde af isklassede og rustfri stålskibe i Arktis.

Det skriver EU-Kommissionen i en pressemeddelse.

"EU-Kommissionen konkluderer, at den foreslåede operation ikke vil give anledning til konkurrencemæssige bekymring, givet de moderate markedspositioner i tramp shipping-sektoren, der følger af operationen," skriver EU-Kommissionen.

Nordic Tankers etablerer nyt rederi med britisk partner

Det amerikanske investeringsselskab KKR & Co finansierer joint-venture-selskabet, der efter planen skal have hovedkontor i København og drive 15 isklassede 1A/1B kemikalietankskibe i størrelsen 4.000 til 11.000 dwt, som for øjeblikket drives af Nordic Tankers og Crystal Pool.

Skibene skal drives under den danske tonnageskattelov og ventes at optage samarbejdet i indeværende kvartal, nu da godkendelsen er faldet på plads.

Crystal Nordic får Jan Eghøj, nuværende chef for Global Operations i Nordic Tankers, som CEO.

Crystal Nordic vil blive ejet ligeligt mellem Nordic Tankers og Embarcadero Maritime (Borealis Maritime). De to selskaber forventer, at Crystal Nordic vil være klar til start i løbet af første kvartal 2016 Bl.a. vil Borealis Maritimes kommercielle aktiviteter blive flyttet fra kontoret i Helsinki til det danske hovedkontor, når samarbejdet går i gang, og alle ansatte her vil blive tilbudt nye stillinger i det nye rederi.

CEO i Nordic Tankers: Nu får vi den nødvendige størrelse

Nordic Tankers varsler optur i 2015

Ex-storaktionær i Nordic Tankers får fængselsstraf

Forsiden lige nu

Shippingindustrien: Vi arbejder aktivt for miljøet

De store shippingorganisationer afviser hård kritik om at forhale arbejdet med bl.a. rederiernes udledning af CO2. Vi spillede en stor rolle i udviklingen af en ny miljøstrategi, fastslår ICS over for ShippingWatch.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere