ShippingWatch

Første råolie har forladt USA efter eksportforbud

Det første tankskib har forladt USA med lasten fuld af råolie, efter at landets mere end 40 år gamle forbud mod eksport af netop råolie er blevet ophævet.

Arkivfoto.

Efter mere end 40 år med forbud mod at eksportere råolie har det første tankskib nu forladt USA med lasten fuld af netop råolie. Det skriver flere medier, heriblandt World Maritime News.

Skibet, 73000 dvt. store Theo T fra 2003, har forladt Corpus Christi og er nu på vej til Italien med forventet ankomst den 20. januar. Olien ombord stammer fra ConocoPhillips' brønde i det sydlige Texas.

ShippingWatch skrev midt i december, at eksportforbuddet stod for fald efter at have været diskuteret i flere år, ikke mindst efter at produktionen af skiferolie har taget fart i USA.

Forbuddet blev lavet under oliekrisen i 1975, da OPEC gennemførte en olieembargo, der sendte prisen på olie voldsomt op. Det fik USA til at forbyde al eksport af egen olie af strategiske årsager. Siden da har forbuddet dog skabt store problemer for olieindustrien i USA, der ikke kan eksportere sine varer. Samtidig har det skabt store problemer for raffinaderisektoren.

USA vil ophæve eksportforbud for olie

Goldman Sachs: Olieprisens fald vil først stoppe ved 20 dollar

Nordea: Stigning i oliepris bliver ikke Nordsøens redning

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere