ShippingWatch

Tyskland kan få milliarddyr gasterminal nær Hamborg

Tre selskaber overvejer at bygge en milliarddyr LNG-terminal i Brunsbüttel tæt på Hamborg. Terminalen vil gøre Tyskland mindre afhængig af at importere naturgas fra Rusland, lyder det fra et af selskaberne bag projektet.

Brunsbüttel ligger tæt på Hamborg Havn, som ses på billedet her.

En milliarddyr terminal for flydende naturgas, LNG, kan være på vej tæt på Hamborg.

Bliver terminalen en realitet, så vil den mindske Tysklands behov for at importere gas fra Rusland og andre lande markant, lyder det fra en af partnerne bag projektet. Det skriver Bloomberg News.

Ifølge planen skal terminalen placeres i havnen i Brunsbüttel, som ligger ved bredden af floden Elben nordvest for Hamborg. Den vil være i stand til at importere fem mia. kubikmeter gas om året, hvilket svarer til 10 pct. af den årlige import af russisk gas. Det vil desuden være muligt for skibe at tanke LNG.

Prisen løber op i 300-500 mio. euro – eller hvad der svarer til mellem 2,2 og 3,7 mia. kr.

Bag projektet står tre selskaberne Nederlandse Gasunie NV, Koninklijke Vopak NV og Oiltanking GmbH. De mener, at terminalen kan mindske Tysklands afhængig af gas fra Rusland og dermed styrke landet geopolitisk.

"Det kan måske være meget brugbart for Tyskland, og vi tror, at det kan hjælpe landet og industrien til at diversificere og få gode kort på hånden i forhandlinger," siger Marcel Tijhuis, business manager i Nederlandse Gasunie, til Bloomberg News.

Selskaberne skal nu undersøge interessen for Brunsbüttel-terminalen, inden der tages en endelig beslutning i 2019. Herefter vil terminalen kunne stå klar i 2022.

Kæmpeskibene strømmer til Hamborg Havn

Hamborg Havn må vente lidt endnu trods sejr i retten

Hamborg Havn får grønt lys til omstridt udvidelse

 

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere