ShippingWatch

Familieejet rederi ansætter, men overskuddet falder

Overskuddet faldt med knap 10 mio. kr. for M.H. Simonsen i det forskudte regnskabsår 2016-2017. Samtidig steg medarbejderstaben i løbet af perioden til 135 ansatte.

Det Svendborg-baserede familietankrederi M.H. Simonsen kom ud af det forskudte regnskabsår 2016-2017 med et lavere overskud, end hvad tilfældet var året før.

Regnskabet, der netop er blevet offentliggjort via virksomhedsregistret, omfatter ikke omsætningstal, men her fremgår det, at bruttoresultatet faldt fra med ca. 10 mio. kr. til 31,3 mio. kr., mens årets overskud udgør 16,5 mio. kr. mod 26,5 mio. kr. i 2015-2016.

Over det sidste år er medarbejderstaben vokset med 14 ansatte til et samlet tal på 135 i den seneste periode. Egenkapitalen stiger også og udgjorde 122,3 mio. kr. ved regnskabsårets afslutning.

Yderligere har M.H. Simonsen lavet en såkaldt "nedskrivningstest" af rederiets seks skibe, hvor rederiet har sammenholdt "genindvindingsværdierne heraf med de regnskabsmæssige værdier."

"Såvel nutidsværdierne af fremtidige estimerede fragtindtægter som nettorealisationsværdierne af skibene, baseret på eksterne værdier, overstiger væsentligt de regnskabsmæssige værdier," lyder det i regnskabet.

Det familieejede M.H. Simonsen driver en flåde af seks tankskibe på mellem 2000 og 4500 dwt, som primært er beskæftigede i det europæiske tankmarked.

Adm. direktør Lars Hjorth Simonsen er anden generation i rederiet efter Martin Hjorth Simonsen, der stiftede rederiet i 1931. I bestyrelsen sidder tredje generation i form af Andreas Hjorth Simonsen, der har været bestyrelsesformand siden 2014.

Ny formand i Rederiforeningen af 2010

M.H. Simonsen-direktør håber på bedring efter godt 2015-resultat

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere