ShippingWatch

Lave tankrater sender Sovcomflot i rødt

Det russiske tankrederi Sovcomflot kommer ud af årets første ni måneder med et markant lavere resultat end samme periode 2016. De svage markeder vil fortsætte næste år, lyder det fra CEO Sergey Frank.

Sovcomflot har tydeligt kunne mærke afmatningen på tankmarkedet.

Ikke på omsætningen for det russiske rederi, der også har nogle aktiviteter i offshore, som er steget til 1,06 mia. dollars i årets første ni måneder fra 1,04 mia. dollars i samme periode sidste år. Men på indtjeningssiden.

Rederiet fik for årets første tre kvartaler et underskud på 6,8 mio. dollars. Det var en tilbagegang fra et overskud på 218,1 mio. dollars i samme periode året før.

"I år har vist sig at være en meget udfordrende periode for tankindustrien, og situationen mange konventionelle tankredere står i nu er særligt hård. Et overudbud af tonnage og reduceret efterspørgsel som følge af olie-nedskæringer bestemt af Opec, har resultatet i lavere fragtrater over en længere periode, som har trukket ned i indtjeningen hos alle deltagere i tankindustrien," siger CEO Sergey Frank fra Sovcomflot i en kommentar til regnskabet og tilføjer, at Sovcomflot ikke har kunnet være "immune" over for de lave rater.

CEO'en forventer, at udviklingen med de lave rater også vil præge 2018.

Sovcomflots indtjening raslede ned i første halvår

Sovcomflot til russisk minister: Sikkerheden skal forbedres i Arktis

Overskuddet falder i Sovcomflot

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, som skyldtes, at selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere