ShippingWatch

Skaugen ærgrer sig over Teekays pool-beslutning

Det norske gasrederi I.M. Skaugen, der arbejder på en finansiel redningsplan, har ikke haft held med at opnå en aftale med Teekay, der nu selv vil drive seks skibe.

Det norske gasrederi I.M. Skaugen ærgrer sig over beslutningen fra canadiske Teekay, der har valgt at åbne sine egen gaspool.

Samtidig har rederiet, der har fået henstand på sin gæld frem til april 2018, indgået en aftale med en af sine leasingpartnere Gasmar AS om tilbagelevering af et af rederiets andre skibe.

Det oplyser I.M. Skaugen i en børsmeddelelse fredag, hvor selskabet samtidig konstaterer, at det ikke er lykkedes at opnå en aftale med Teekay LNG Partners om i alt seks gasskibe, som Skaugen gennem et datterselskab har tabt over 100 mio. dollars på i kraft af de indgåede leasingkontrakter med Teekay.

Nu mister Skaugen helt de seks skibe, fordi Teekay har afsluttet kontrakterne på de seks skibe for at etablere sin egen LPG-pool i konkurrence med Skaugens Norgas-pool.

"Vi er ærgerlige over den udvikling, men anerkender, at Teekay selv vil drive disse tabsgivende skibe fremfor at fortsætte den operationelle drift på leasingbasis i I.M. Skaugen," skriver selskabet i børsmeddelsen.

I.M. Skaugen køber tid til refinansiering

Gasrederiet Skaugens lån suspenderet på Oslo Børs

Gasrederiet I.M. Skaugen i minus i tredje kvartal

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere