ShippingWatch

Teekay bygger gaspool og trækker sig fra norsk samarbejde

Teekay LNG trækker sine skibe hjem fra poolen Norgas, der drevet af norske I.M. Skaugen. Det canadiske rederi vil selv drive skibene i egen pool.

Canadiske Teekay LNG Partners har etableret en ny pool for gasskibe. Under navnet Teekay Multigas Pool vil rederiet drive ethylene-gasskibe og mindre LNG-skibe, skriver Teekay i en meddelelse.

Poolen vil i første omgang få Teekays syv ejede gasskibe, der kan sejle med ethylene, i management og forventer at have 12 skibe i slutningen af året, herunder skibe fra en tredje partner.

Den nye pool betyder også, at Teekay har valgt at trække sine syv skibe ud af poolen Norgas Carriers Pool. Norske I.M. Skaugen står bag poolen og arbejder i øjeblikket hårdt på at lande en refinansiering.

"Det er det rigtig tidspunkt for Teekay LNG at tage den kommercielle management af vores syv ethylene LPG-skibe hjem," siger Mark Kremin, der er CEO for Teekay Gas Group.

"Vi mener, der er muligheder i at konsolidere sektorerne for ethylene og mindre LNG," siger han og understreger, at den nye pool ligger uden for rederiets joint venture på LPG med Exmar.

Torsdag formiddag er I.M. Skaugen blevet sat på pause på børsen i Oslo, hvor man venter på en melding fra rederiet.

Teekay i nyt LPG-joint venture

Teekay skaber ny børsnoteret tankgigant

Gasrederiet Skaugens lån suspenderet på Oslo Børs

I.M. Skaugen køber tid til refinansiering

 

 

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere