ShippingWatch

Torm ansøger om børsnotering i New York

Torm ansøger om at blive børsnoteret på Nasdaq i New York og forventer, at børsnoteringen vil falde på plads inden udgangen af i år. Torm vil fortsat være børsnoteret i København.

Tankrederiet Torm er efter flere års forberedelse nu klar til at ansøge om børsnotering på Nasdaq-børsen i New York.

Det oplyser rederiet i en børsmeddelelse onsdag kort efter udsendelsen af rederiets regnskab. Torm venter, at børsnoteringen går igennem i år.

"I 2016 tog vi det første skridt hen imod en børsnotering i USA, da vi gennemførte omstruktureringen af koncernen og etablerede TORM plc. En notering i USA er det næste oplagte skridt for TORM plc. Vi har fortsat fokus på at udvide vores investorgrundlag i USA, og den dobbelte notering understreger denne målsætning," udtaler CEO Jacob Meldgaard i en meddelelse.

Torm vil efter børsnoteringen i New York fortsat også være børsnoteret på Nasdaq i København.

"Formålet med den dobbelte notering er at give vores investorer mulighed for at handle deres A-aktier på en amerikansk børs og med tiden øge likviditeten i Torms A-aktier. Torm vurderer, at en dobbelt notering vil tiltrække flere investorer og gøre aktien mere synlig for internationale investorer, hvilket vil styrke Torms strategiske og finansielle fleksibilitet," skriver Torm i meddelelsen.

Torms flåde består af i alt 77 produkttankskibe, og rederiet har fremlagt et regnskab onsdag morgen med et mindre underskud på bundlinjen. Underskuddet begrunder rederiet med flere forskellige faktorer - blandt andet svagere rater som følge af orkanen Harvey i USA.

Torm har tidligere været noteret på Nasdaq i New York, men forlod børsen i sommeren 2013. Efter en restrukturering af rederiet opstod ønsket om en børsnotering i New York igen, og ledelsen har siden 2016 arbejdet for at forberede noteringen.

Torm får mindre underskud i tredje kvartal

Tankrederierne kan blive ramt af oliehøjdepunkt før end ventet

Meldgaard er topchefen, der er svær ikke at lytte til

Forsiden lige nu

Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Lavaretus i vildrede efter masseflugt af medarbejdere

Det landede som en bombe hos stifterne af Lavaretus, at hele Københavner-kontoret har sagt op for at starte hos konkurrenten. Ifølge ShippingWatchs kilder er vildreden så stor, at der ikke kommer en hurtig afklaring på fremtiden. Maersk forholder sig roligt som kunde.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere