ShippingWatch

Tank

Concordia Maritime i ny flådeudvidelse

Det børsnoterede tankrederi har indgået to nye charterkontrakter, der ifølge CEO Kim Ullman bekræfter rederiets positive syn på produktmarkedet fra midten af 2018.

Norsk rederi jagter flere millioner fra MAN i sag om motorfusk

Gasrederiet I.M. Skaugen har fået grønt lys til at forfølge et krav mod motorproducenten MAN Diesel & Turbo i Norge. Der faldt dom i Danmark i foråret, men rederiet forventer nu at indgive et norsk krav på op til 125 mio. kr. MAN Diesel & Turbo afviser påstandene.

Torm bliver noteret i USA 11. december

Det danske tankrederi Torm har fået grønt lys til at blive noteret på Nasdaq-børsen i New York. Første handelsdag bliver 11. december, oplyser Torm i en meddelelse.

Euronav: Olie-peak tager toppen af tankskibes levealder

Udsigten til, at olieefterspørgslen inden for en årrække når sit maksimum, er med til at trække den brugbare levetid på et tankskib ned til mellem 17 og 20 år, fastslår Euronavs topchef Paddy Rodgers over for ShippingWatch.

Tyskland kan få milliarddyr gasterminal nær Hamborg

Tre selskaber overvejer at bygge en milliarddyr LNG-terminal i Brunsbüttel tæt på Hamborg. Terminalen vil gøre Tyskland mindre afhængig af at importere naturgas fra Rusland, lyder det fra et af selskaberne bag projektet.

BW LPG mindsker underskuddet

LPG-rederiet kommer ud af tredje kvartal med et bedre resultat end samme periode året før, omend der stadig er underskud i rederiet noteret i Oslo. Stigende rater i fjerde kvartal peger opad for markedet.

Torm og Ardmore: Oliehøjdepunkt vil ramme os sent

Efterspørgslen på olie vil uden tvivl ramme et højdepunkt. Spørgsmålet er hvornår og hvem, der bliver mærket først. ShippingWatch har interviewet topcheferne i Torm og Ardmore om scenariet for produkttankrederierne.

Svage tankrater kan fortsætte i 2018

Der er udsigt til faldende rater for at sejle med råolie til næste år, vurderer analysehuset Drewry. Det er der to årsager til, og den ene skal findes i Kina.

Lave tankrater sender Sovcomflot i rødt

Det russiske tankrederi Sovcomflot kommer ud af årets første ni måneder med et markant lavere resultat end samme periode 2016. De svage markeder vil fortsætte næste år, lyder det fra CEO Sergey Frank.

Hafnia Tankers får nyt minus i dårligt marked

Det danske produkttankrederi Hafnia Tankers fik ligesom flere af konkurrenterne røde tal på bundlinjen i tredje kvartal. Rederiet har nu tabt fem mio. dollars i de første ni måneder af 2017, men tror på bedre tider.

Scorpio Tankers i stort minus i tredje kvartal

Verdens største ejer af nye produkttankskibe, Scorpio Tankers, tabte stort i årets tredje kvartal, der viser et nettounderskud på 36,9 mio. dollars. Indtjeningen markant under resultatet i Torm.

Engangsbeløb trækker Höegh LNG ned

Norske Höegh LNG gik tilbage i årets tredje kvartal, der endte på et overskud på 1,1 mio. dollars. Ser man bort fra engangsudgift, var kvartalet tilfredsstillende, siger CEO.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere