ShippingWatch

Sydkorea indleder første fase i milliardtilførsel til HMM

Sydkoreas regering træder til med ny kapital til containerrederiet Hyundai Merchant Marine efter mislykkede forhandlinger med udenlandske investorer, skriver Business Korea.

Den sydkoreanske regering vil sammen med kreditorerne i Hyundai Merchant Marine (HMM) tilføre landets nu største containerrederi efter Hanjin Shippings kollaps flere mia. dollars for at booste rederiets konkurrenceevne.

I første omgang gennem udstedelse af nye aktier for 619 mio. dollars inden årets udgang, skriver Business Korea.

HMM har forsøgt at få udenlandske investorer til at investere i virksomheden, bl.a. er der uden held forhandlet med verdens største kapitalfond Blackrock om en kapitaltilførsel på knap 620 mio. dollars. I stedet har rederiets kreditorer, heriblandt den største og statslige udviklingsbank Korea Development Bank, besluttet at øge kakitalen i HMM gennem udstedelse af nye aktier.

HMM bestiller to skibe og bekræfter stor tankordre

Tidligere har det internationale konsulentfirma AT Kearney fremlagt beregninger, der viste, at HMM har brug for helt op til 8,8 mia. dollars for at sikre rederiets konkurrenceevne på længere sigt. Bl.a. forventes det, at rederiet har brug for knap fem mia. dollars til 40 nye ultrastore skibe. Dertil kommer yderligere et kapitalbehov til investeringer i nye containere og terminaler.

Hyundai Merchant Marine er strategisk partner med Maersk Line og MSC i 2M-alliancen.

HMM forventer økonomisk turn-around næste år

Kun få underskud blandt containerrederne i andet kvartal

Nyt koreansk container-rederi på tærsklen til top 20

HMM sætter godsrekord i sydkoreansk havn

 

 

Forsiden lige nu

Norge takker nej til invitation fra Opec

Opec har inviteret en lang række af olieproducerende lande til at deltage i sammenslutningens møde i Wien, hvor en forlængelse af produktionsloftet står øverst på dagsordnen. Norge har takket nej til at være med.

Tysk olieselskab vil skyde over 15 mia kr i norsk sokkel

Tyske Wintershall vil over de næste år investere omkring 20 mia. norske kr. svarende til 15,5 mia. kr. i norsk sokkel, fortæller Hugo Dijkgraaf, managing director for olieselskabets norske aktiviteter, ifølge det norske medie Sysla.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere