ShippingWatch

Seaintel: Antallet af kæmpeskibe fordobles i 2020

88 pct. af skibene på containerruterne mellem Asien og Europa vil være i megaklassen i 2020. Det er næsten en fordobling i forhold til i dag.

Næsten 90 pct. af containerskibene mellem Asien og Europa vil være over 14.000 teu i 2020. Grænsen er dermed ved at være at nået for, hvor mange af disse ultrastore skibe, markedet kan absorbere.

Det skriver analysehuset Seaintel i en analyse på baggrund af de seneste ordrer på nybygninger i megaklassen fra MSC og CMA CGM, verdens henholdsvis andet- og tredjestørste containerrederi.

Med 88 pct. af skibene over 14.000 teu er udviklingen markant og svarer til næsten en fordobling i forhold til i dag.

Ifølge Seaintel vil yderligere bestillinger på skibe over 18.000 teu med stor sandsynlighed resultere i overkapacitet på Asien-Europa-ruterne.

Fra i dag og frem til 2020 vil der blive leveret over 90 skibe på mere end 14.000 teu, og i forhold til skibe på mere end 18.000 teu er der tale om mere end en fordobling.

MSC får rabat på rekordstore skibe

CMA CGM udvider finansieringsrunde

Seaintel forudser massiv overkapacitet

Især én containeralliance er under pres

Forsiden lige nu

Norge takker nej til invitation fra Opec

Opec har inviteret en lang række af olieproducerende lande til at deltage i sammenslutningens møde i Wien, hvor en forlængelse af produktionsloftet står øverst på dagsordnen. Norge har takket nej til at være med.

Tysk olieselskab vil skyde over 15 mia kr i norsk sokkel

Tyske Wintershall vil over de næste år investere omkring 20 mia. norske kr. svarende til 15,5 mia. kr. i norsk sokkel, fortæller Hugo Dijkgraaf, managing director for olieselskabets norske aktiviteter, ifølge det norske medie Sysla.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere