ShippingWatch

Cosco forventer markant fremgang i indtjeningen

Kinesiske Cosco forventer et overskud på 410 mio. dollars i årets første ni måneder i kraft af større containermængder og højere spotrater.

Det kinesiske containerrederi Cosco Shipping Holdings forventer et resultat på 410 mio. dollars i årets første tre kvartaler i kraft af større fragtmængder og højere rater.

Samtidig tilskrives synergier i forbindelse med fusionen af Cosco og China Shipping Container Lines samt salg af containerterminalen i Qingdao en del af forklaringen på fremgangen i selskabet, der sidste år tabte 1,4 mia. dollars.

Cosco bliver størst på Stillehavet efter opkøb

Det skriver Journal of Commerce.

Udviklingen i spotraterne for de store containerrederier på især øst-vest-ruterne har været for nedgående de seneste måneder efter et stærkt andet kvartal, og flere analytikere forventer en hård landing i de sidste måneder af året på grund af den massive overkapacitet drevet af nye leveringer af de ultrastore skibe.

Seaintel forudser massiv overkapacitet

Kinas mastodonter skruer op for landets maritime vision

Især én containeralliance er under pres

Saadé: Containersektor i stærkeste position i årevis

Forsiden lige nu

Seadrill præsenterer ny forretningsplan

Det John Fredriksen-ejede rigselskab Seadrill, som lige nu er under amerikansk konkursbeskyttelse, har lagt en ny forretningsplan frem. Planen givet et praj om markante fald i omsætning og indtjening i de kommende fem år i Seadrill.

Ugens bedste på ShippingWatch

Navigare Capital Partners, som har dele af Mærsk-familien som ejer, er klar til flere skibskøb, Hellerup-mægleren Bidsted & Co blev solgt, mens Nordens topchef, Jan Rindbo, løftede sløret for sin ledelsesstrategi i ugen, der gik.

Kendt analytiker skifter olie ud med grøn energi

Thina Margrethe Saltvedt stopper efter ti år som olieanalytiker i Nordea Markets, skriver Dagens Næringsliv. Hun bliver dog i banken, hvor hun skal være analytiker i sustainable finance med fokus på grøn energi og klimarisici.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere