ShippingWatch

Unifeeder skal drive verdens første LNG-feederskib

Verdens første LNG-drevne containerskib skal opereres af Unifeeder og skal sejle på en rute mellem Rotterdam og Polen.

Det bliver danske Unifeeder, der som det første rederi nogensinde kommer til at drive et containerskib, der sejler på LNG på korte ruter.

Skibet med navnet Wes Amelie skal sejle mellem Rotterdam og Polen og i Østersøen, og skibet er det første af sin slags, der er blevet ombygget til at kunne sejle på LNG.

"Miljøet har altid været en stor faktor, når den europæiske industri vælger parterne. Hos Unifeeder er vi stolte af at være frontløbere i at operere og teste det første retrofittede LNG-containerskib i verden," siger shortsea director i Unifeeder Niels Kjaer-Richardt i en meddelelse.

Han betoner, at de tekniske løsninger rundt i verden til at understøtte sejlads på LNG, ikke er optimale endnu, men at det er vigtigt, at Unifeeder alligevel går i gang med LNG-sejladsen.

Unifeeder er en af de største feederoperatører i Nordeuropa.

Unifeeder blev ramt af tyske bankers dominans

Unifeeder: Megaskibe og alliancer i 2017 bliver godt for os

Unifeeder har tre vækstmål for fremtiden

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere