ShippingWatch

Unifeeder skal drive verdens første LNG-feederskib

Verdens første LNG-drevne containerskib skal opereres af Unifeeder og skal sejle på en rute mellem Rotterdam og Polen.

Det bliver danske Unifeeder, der som det første rederi nogensinde kommer til at drive et containerskib, der sejler på LNG på korte ruter.

Skibet med navnet Wes Amelie skal sejle mellem Rotterdam og Polen og i Østersøen, og skibet er det første af sin slags, der er blevet ombygget til at kunne sejle på LNG.

"Miljøet har altid været en stor faktor, når den europæiske industri vælger parterne. Hos Unifeeder er vi stolte af at være frontløbere i at operere og teste det første retrofittede LNG-containerskib i verden," siger shortsea director i Unifeeder Niels Kjaer-Richardt i en meddelelse.

Han betoner, at de tekniske løsninger rundt i verden til at understøtte sejlads på LNG, ikke er optimale endnu, men at det er vigtigt, at Unifeeder alligevel går i gang med LNG-sejladsen.

Unifeeder er en af de største feederoperatører i Nordeuropa.

Unifeeder blev ramt af tyske bankers dominans

Unifeeder: Megaskibe og alliancer i 2017 bliver godt for os

Unifeeder har tre vækstmål for fremtiden

Forsiden lige nu

Her skal de danske rederiers kampe stå de næste år

Danske Rederier med adm. direktør Anne Steffensen i spidsen skal have såvel kendte som nye ønsker opfyldt, for at målene i den nye strategi kan opnås. ShippingWatch lister de kommende års udfordringer op her.

Ét ord har reduceret antallet af bestikkelsessager i Suez-kanalen

Med ret få midler er det på to år blevet muligt for rederierne at få deres skibe gennem Suez-kanalen uden at skulle betale lodserne for hjælp i form af f.eks. cigaretter. "En milepæl," lyder det fra antikorruptions-organisationen MACN, der står bag initiativet.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Interviews med topchefer i Maersk Line, Hamburg Süd og Hapag-Lloyd, tragisk ulykke på borerig, rederier under anklage for brud på udlændingeloven og et dramatisk formandsexit i Maskinmestrenes Forening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere