ShippingWatch

CMA CGM køber regional spiller

CMA CGM har købt rederiet Sofrana, der sejler i Stillehavet. Opkøbet er det sidste i rækken af flere regionale spillere hos det franske containerrederi.

Franske CMA CGM har gennem datterselskabet ANL købt hovedparten af aktierne i det regionale rederi Sofrana Unilines, som ifølge CMA CGM er en nøglespiller i den regionale handel i Stillehavet. Det skriver rederiet i en meddelelse.

Sofrana opererer selv eller i partnerskab en flåde på ti skibe på otte ruter, der tilsammen servicerer 21 havne i Australien, New Zealand, Papua New Guinea og ø-grupperne i Stillehavet.

"Vores dækning af Stillehavs-øerne vil drage fordel af partnerskabet med Sofrana og give en udvidet dækning af havnene," siger John Lines, direktør for ANL, i en meddelelse.

Opkøbet er det seneste af flere fra CMA CGM. I juni annoncerede franskmændene, at de ville købe Maersk Lines brasilianske rederi Mercosul. Et salg, der skal muliggøre Maersk Lines køb af Hamburg Süd og imødegå konkurrenceproblemer, så det fusionerede selskab ikke får for stor andel af det brasilianske marked.

CMA CGM køber Mercosul af Maersk Line

Sofrana ANL bliver en del af flere regionale rederier, som sejler under CMA CGM, men med egne brands som OPDR og MacAndrews i Europa og CNC i Asien.

Saadé: Containersektor i stærkeste position i årevis

CMA CGM slår alle rivaler på indtjeningen

CMA CGM danner alliance med hollandsk reeferspecialist

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere