ShippingWatch

Maersk Line får vigtig godkendelse af Hamburg Süd-køb

Brasilien har godkendt Maersk Lines milliardkøb af tyske Hamburg Süd. Handlen styrker især Maersk Line på det sydamerikanske marked, og derfor er godkendelsen af stor betydning.

Maersk Line har landet en vigtig godkendelse af sit milliardkøb af den tyske konkurrent Hamburg Süd.

Fredag gav konkurrencemyndighederne i Brasilien grønt lys til handlen, som gør Maersk Line endnu stærkere på det sydamerikanske marked, hvor transport af kølecontainere er den vigtigste forretning.

Netop derfor er den brasilianske godkendelse også særligt vigtig for det danske containerrederi.

I afgørelsen lægger myndighederne vægt på, at Maersk Line har frasolgt sit brasilianske rederi Mercosul til franske CMA CGM.

Det bliver desuden bemærket, at Hamburg Süd vil blive trukket ud af en VSA-aftale på ruten mellem Middelhavet og den sydamerikanske østkyst, når handlen er gået endeligt igennem.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd blev annonceret i januar 2017 og løber op i 3,7 mia. euro. Handlen er afhængig af godkendelser fra alle relevante myndigheder og ventes at være i hus, inden året er omme.

Rederiet har allerede fået en række vigtige godkendelser i EU, USA, Australien, Mexico, Tyrkiet, Japan, Ecuador og nu også Brasilien.

Kina mangler fortsat at sige ja, men Maersk Line forventer, at alle godkendelser vil være i hus i løbet af fjerde kvartal.

Så store bliver Maersk og Hamburg Süd på Brasilien

Maersk Line har ingen Plan B hvis Hamburg Süd glipper

Hamburg Süd løfter sløret for megasalget til Maersk Line

 

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere