ShippingWatch

Spotrater på Asien-Europa falder for fjerde uge i træk

Containerraterne mellem Asien og Europa falder for fjerde uge i træk. Denne uge lyder faldet på 3,9 pct., viser data fra Shanghai Shipping Exchange.

Spotpriserne for containerfragt på de vigtige ruter mellem Asien og Europa faldt i denne uge med 3,9 pct. til 734 dollar per tyvefodscontainer (teu).

Det skriver branchemediet Journal of Commerce, der henviser til data fra Shanghai Shipping Exchange.

Det er fjerde uge på stribe, at containerraterne falder på ruten, der er A.P. Møller-Mærsks største. Siden den 1. juli er spotraten faldet næsten 300 dollar.

Det samlede rateindeks fra Shanghai Shipping Exchange, Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), hvori ruterne mellem Asien og Europa vejer 20 pct., faldt i denne uge med 5 pct. til 735,91.

SCFI er beregnet på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden. Indekset bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

Containerrater fastholder lavt niveau

Asien/Europa-rater falder med 4 pct

Fragtrater falder for fjerde uge i træk

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere