ShippingWatch

Containerrater fastholder lavt niveau

Raterne på containerfragt ligger fortsat på et lavt niveau. Spotpriserne mellem Asien og Europa faldt i denne uge med 5,3 pct. til 768 dollars per tyvefodscontainer.

Spotraterne på containerfragt ligger status quo med en minimal stigning i denne uge til indeks 774,6 mod 774,3 i sidste uge. Niveauet er samtidig det laveste siden 24. marts i år.

I den sidste uge af juli tog raterne ellers et pænt hop på 10,5 pct. og landede på det højeste niveau siden februar. Men rederiernes kamp om kundernes containere har eroderet priserne gradvist.

Indekset opgøres af Shanghai Shipping Exchange og sammensættes på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden. Indekset bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

Ser man på spotpriserne for containerfragt på de tunge ruter mellem Asien og Europa, så faldt de i denne uge med 5,3 pct. til 769 dollar per tyvefodscontainer (teu).

Det skriver branchemediet Journal of Commerce, der henviser til data fra Shanghai Shipping Exchange.

Containerrater falder til laveste niveau siden marts

Fragtrater falder til det laveste niveau siden april

Fragtrater falder for fjerde uge i træk

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere