ShippingWatch

Salg af ældre containerskibe sætter ny rekord

I løbet af årets første otte måneder er salget af ældre containerskibe accelereret og sætter ny rekord fra tidligere år.

Antallet af brugte containerskibe, der skiftede ejer i årets første otte måneder landede på 0,75 mio. teu og har dermed allerede overhalet det sidste rekordniveau tilbage i 2015 på 0,64 mio. teu. Det skriver analysehuset Clarksons i en ny undersøgelse.

I marts måned 2017 blev der sat en ny månedlig rekord, hvor salget svarede til 40 pct. af alle salg i hele 2016.

Mens salget i nogle containersektorer har været ret stabilt, har man set en betydelig stigning i salget af skibe på mellem 3000 og 8000 teu. 0,26 mio. teu gamle panamax-skibe blev solgt på markedet i løbet af perioden, mens også skibe af typen wide beam har skiftet ejere. I alt 0,40 mio. teu sammenlignet med 0,12 mio. teu i hele sidste år.

Panama og Hanjin

Flere ting er med til at drive udviklingen. Blandt andet åbningen af de nye sluser på Panamakanalen har fået redere til at sælge deres gamle panamax-skibe. Også kollapset af det koreanske containerrederi Hanjin sidste år har sendt skibe på markedet, og ifølge Clarksons har koreanske sælgere stået bag 23 pct. af den containerskibskapacitet, der er blevet solgt på markedet indtil videre i 2017.

Salget af secondhand tørlastskibe når højeste niveau i syv år

Rickmers Maritime Trust sælger flåden til grækere

Medie: Bank sætter ti Hanjin-skibe til salg

Forsiden lige nu

Norge takker nej til invitation fra Opec

Opec har inviteret en lang række af olieproducerende lande til at deltage i sammenslutningens møde i Wien, hvor en forlængelse af produktionsloftet står øverst på dagsordnen. Norge har takket nej til at være med.

Tysk olieselskab vil skyde over 15 mia kr i norsk sokkel

Tyske Wintershall vil over de næste år investere omkring 20 mia. norske kr. svarende til 15,5 mia. kr. i norsk sokkel, fortæller Hugo Dijkgraaf, managing director for olieselskabets norske aktiviteter, ifølge det norske medie Sysla.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere