ShippingWatch

Ny feeder-ejer henter flere penge i Norge

MPC Container Ships har hentet yderligere 100 mio. dollars via et obligationslån. Pengene skal blandt andet gå til at føje flere feederskibe til selskabets voksende flåde.

MPC Container Ships gør klar til endnu en opkøbsrunde på markedet for feederskibe.

Skibsejeren, som blev stiftet sidste år af kapitalforvalteren MPC Capital, har hentet en ny pose penge på børsen i Oslo.

Selskabet oplyser i en meddelelse, at det har optaget et obligationslån på 100 mio. dollars. Lånet løber i fem år og har et loft på 200 mio. dollars.

Pengene skal bruges til at udvide selskabets hastigt voksende flåde af feederskibe. Siden MPC Container Ships blev stiftet i april, har selskabet købt omkring 20 containerskibe.

Planen er at nå på mellem 30 og 50 skibe, fortalte managing director Constantin Baack i et interview med ShippingWatch i juni.

"Vi har analyseret udbud og efterspørgsel og noteret os, at de store rederier primært bruger deres kapital på større skibe. Vi tror på, at udviklingen for de mindre skibstyper vil være favorabel," sagde han dengang.

MPC Container Ships på investorjagt

Opkøber af feederskibe slår til igen

Nyt rederi kan købe op til 50 containerskibe i år

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere