ShippingWatch

Containerrater falder til laveste niveau siden marts

Spotraterne ud af Asien falder for sjette uge i træk, og niveauet er nu det laveste siden 24. marts i år.

Opsvinget i containerbranchen viser igen svaghedstegn. Maersk Line og rivalerne må denne uge sande, at spotraterne ud af Asien falder for sjette uge i træk.

SCFI-indekset falder 3,5 pct. til 774,3, og dermed er indekset faldet med samlet 16,3 pct. set over seks uger. Niveauet er samtidig det laveste siden 24. marts i år.

I den sidste uge af juli tog raterne ellers et pænt hop på 10,5 pct. og landede på det højeste niveau siden februar. Men rederiernes kamp om kundernes containere har eroderet priserne gradvist.

Indekset opgøres af Shanghai Shipping Exchange og sammensættes på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden. Indekset bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

Bliver der kigget isoleret på spotpriserne for containerfragt på de tunge ruter mellem Asien og Europa, så faldt de ligeledes i denne uge, da de gik tilbage med 10 pct. til 812 dollar per tyvefodscontainer (teu).

Det skriver branchemediet Journal of Commerce, der henviser til data fra Shanghai Shipping Exchange.

Dermed er niveauet 13,9 pct. under niveauet på samme tidspunkt sidste år, hvor blandt andet konkursen hos Hanjin Shipping var med til at tage kapacitet ud af markedet og sikre højere fragtrater.

Ubalancen i containerruter vokser

Moody's tror igen på shippingindustrien

Rederier kan ane sundhedstegn trods kort effekt af prisstigninger

 

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere