ShippingWatch

Avis: Hanjin har kostet sydkoreansk shipping 2,6 mia dollars

Den sydkoreanske shippingindustri har mistet betydelige summer på Hanjins kollaps for godt et år siden, skriver Lloyd's List.

Hanjins bankerot i august sidste år har kostet dyrt for den sydkoreanske shippingindustri, viser en opgørelse fra Korea Maritime Institute.

I alt har konkursen kostet industrien omkring 2,6 mia. dollars.

"Vi tror, at de omkring 300.000 teu, som plejede at blive håndteret af Hanjin Shipping, nu er gået videre til globale konkurrenter," skriver instituttet i rapporten ifølge Lloyd's List.

Det er især gået ud over mindre og mellemstore virksomheder, at Hanjin ikke længere er en del af sydkoreansk shipping, da de virksomheder var meget afhængige af eksporten via Hanjins flåde.

Kreditorkrav på 10,5 mia. dollars

Det kom for nylig frem, at der foreløbigt er blevet rejst kreditorkrav mod Hanjin for 10,5 mia. dollars, og at de krav kun skønnes at være en brøkdel af de samlede.

Ifølge Wall Street Journal er administratoren i konkursboet i Seoul kun lykkedes med at finde 220 mio. dollars. Hvornår disse penge udbetales er endnu uklart.

Nyt koreansk container-rederi på tærsklen til top 20

Sydkoreas nye støtteselskab får egenkapital på 4,5 mia dollars

Hanjin efterlader kreditorer med milliardtab efter konkurs

Forsiden lige nu

Christian Levin har solgt sit sidste skib

Christian Levin, stifter og ejer af XO Shipping, har ifølge Vesselsvalue.com nu solgt det sidste af de to skibe, han købte omkring årsskiftet 2013-2014. Begge skibe var ejet i separate selskaber og er solgt under købsprisen.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere