MPC Container Ships vil nu gå på jagt efter flere investorer til at finansiere den opbygning af den feederflåde, rederiet har planlagt.

I en meddelelse til Oslo Børs skriver selskabet, at det har valgt DNB Markets og Fearnley Securities til at stå for en række investormøder.

"Efter investormøderne, vil der muligvis følge et fem-årigt sikret obligationslån i dollars, ud fra markedsforholdene," lyder det.

MPC Container Ships blev stiftet af tyske MPC Capital i begyndelsen af 2017, og har siden da rejst finansiering på i alt 175 mio. dollars. Selskabet har løbende købt skibe, og har senest købt seks feederskibe, så flåden nu er på 20 containerskibe.

I et interview med ShippingWatch i juni i år fortalte managing director Constantin Baack om investeringsstrategien.

"Vi planlægger at bruge i alt 250 mio. dollars inden for de næste seks til tolv måneder, og det vil gøre det muligt at lande i omegnen af 35 til 50 skibe. Det vil være et godt udgangspunkt for os," lød det fra Constantin Baack, der tilføjede:

"Vi har analyseret udbud og efterspørgsel og noteret os, at de store rederier primært bruger deres kapital på større skibe. Vi tror på, at udviklingen for de mindre skibstyper vil være favorabel."

Opkøber af feederskibe slår til igen  

Investeringsfond opkøber containerflåde af tyske Hartmann  

Nyt rederi kan købe op til 50 containerskibe i år