ShippingWatch

Eimskip holder udstukket kurs efter regnskab

Det islandske selskab holder efter andet kvartal fast i forventningen om at lande et driftsresultat på op mod 63 mio. euro i 2017. Valutaeffekter er med til at reducere overskuddet på bundlinjen, fremgår det af regnskabet.

Det islandske rederi- og speditionsselskab Eimskip kom ud af årets andet kvartal, der i selskabets øjne gik som forventet på driften, og det giver derfor ikke anledning til at justere på forventningerne for resten af året.

For helåret forventer det islandske selskab dermed at nå i mål med et driftsresultat (ebitda) på mellem 57 og 63 mio. euro, fremgår det af en regnskabsmeddelelse.

I andet kvartal alene steg driftsresultatet (ebitda) med en halv mio. euro til 16,7 mio. euro. Resultatet var dog påvirket af øgede udgifter på 1,1 mio. euro på grund af en ubalance imellem importen og eksporten af gods i Island, som ifølge Eimskip vil blive opvejet af et nyt containerpositionsgebyr i årets andet halvår.

På bundlinjen falder nettoindtjeningen med 3,9 mio. euro til 4,9 mio. euro, hvilket ifølge selskabet primært skyldes valutakursudsving.

Tilbage i juni erhvervede Eimskip 75 pct. af logistikselskabet Ship-Log, der har hovedkontor i Aarhus. Og generelt er det islandske selskab særdeles aktive på opkøbsfronten, hvilket også slår ud på omsætningen, der er steget med 37,2 pct. i forhold til andet kvartal sidste år og udgjorde 173,1 mio. euro i kvartalet.

Alene i selskabets speditionsforretning steg omsætningen med 25,4 mio. euro, hvoraf 22 mio. euro kom fra nye opkøb.

Stiftere af danske Ship-Log sælger majoritet til Eimskip

Omkostninger reducerer Eimskips overskud

Samskip slog rival i opgør om norsk milliardeksport

Samskip vil overtage Eimskips tidligere opkøbsmål

Forsiden lige nu

Christian Levin har solgt sit sidste skib

Christian Levin, stifter og ejer af XO Shipping, har ifølge Vesselsvalue.com nu solgt det sidste af de to skibe, han købte omkring årsskiftet 2013-2014. Begge skibe var ejet i separate selskaber og er solgt under købsprisen.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere