ShippingWatch

Maersk risikerer kredithug efter Oil-salg

Salget af Maersk Oil risikerer at ramme Maersk-gruppens kreditvurdering hos Standard & Poor's. Det amerikanske ratingbureau overvejer at sænke koncernens vurdering efter mandagens frasalg.

A. P. Møller-Mærsks salg af olie- og gasforretningen Maersk Oil risikerer at ramme selskabets kreditvurdering. Det skriver Standard & Poor's (S&P), som sammen med Moody's er et af de to eksterne selskaber, der vurderer Maersk-gruppens kreditværdighed.

Ejerskabet af Maersk Oil har hidtil været en positiv faktor for kreditvurderingen, fordi olieaktiviteterne har fungeret som en stabiliserende indtjeningsfaktor, mens indtægterne for containerrederiet Maersk Line svinger meget fra år til år.

Men med det forestående salg af Maersk Oil til franske Total, som blev offentliggjort mandag, er det uklart, om Maersk har tænkt sig at reducere sin gæld nok til at opveje de manglende fordele ved at have de forskellige forretninger, skriver S&P i en kommentar ifølge Bloomberg News.

Mærsks "BBB"-kreditvurdering risikerer dermed at blive sænket, skriver vurderingsbureauet yderligere og lover at afgøre sagen i løbet af tre måneder ved at få afklaring omkring Maersk-ledelsens planer for de 47 mia. kr., der kommer ind fra salget i form af Total-aktier og gældsafdrag.

S&P sænkede tilbage i november 2016 Maersks kreditkarakter et enkelt trin fra "BBB+" på grund af den svage indtjening på hovedområderne

Sænkes Maersk endnu et trin af S&P, bliver det til "BBB-", som er det sidste trin over kategorien "non-investment grade", også kendt som "junk". Mærsk-ledelsen har lovet at kæmpe for at holde selskabet inden for "investment grade".

På skalaen hos Moody's står Maersk i øjeblikket til "Baa2", hvilket ligesom hos S&P er næstsidste trin over junk-status.

Maersk får kreditsmæk af Moody's efter opsplitning

Hemmingsen om frasalg: Det er en relativ hurtig handel

Skou efter salg: Vigtigt med fortsat fokus på Nordsøen

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere