ShippingWatch

Medie: Kinesisk bank skyder 15 mia dollars i silkevejen

China Construction Bank Corp (CCB) skyder 15 mia. dollars i en ny fond, der skal finansiere en del af Kinas storstilede silkevejs-projekt. Det skriver Reuters.

Kinas næststørste bank, China Construction Bank Corp (CCB), skyder 15 mia. dollars i en fond, der skal finansiere projekter i forbindelse med det store, kinesiske One Belt One Road-initiativ, der også er kaldet den nye silkevej.

Det fortæller kilder med kendskab til sagen til Reuters ifølge Singapore-mediet The Business Times.

Ifølge kilderne har CCB allerede været på road show i Kina og i udlandet om projektet og mødt en række investorer.

CCB er dog ikke vendt tilbage til Reuters for en kommentar.

I maj i år lagde den kinesiske præsident Xi Jinping op til, at der skulle findes 124 mia. dollars for at virkeliggøre planen om at skabe en ny såkaldt silkevej, der kan koble Kina sammen med traditionelle og nye handelspartnere. Dengang opfordrede han ligeledes udenlandske banker til at udvide deres kinesiske engagement.

For få måneder siden besluttede det statsejede shippingselskab COSCO at købe 24 pct. af en ny, såkaldt dry port ved grænsen mellem Kina og Kasakhstan som en del af silkevejsprojektet.

Havnen ligger i en økonomisk zone, der hedder Khogos Eastern Gates, som er et knudepunkt i togtrafikken mellem Europa og Kina. En dry port funger som et sted for omlastning, hvor containere for eksempel skifter til et andet tog.

Kinesisk shippingfirma investerer i silkevejen

Silkevejen kan være vejen frem for shippingbranchen

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere