ShippingWatch

Containerrater falder for tredje uge i træk

Raterne på containerfragt faldt også tilbage i denne uge efter at have taget et lille dyk de seneste to uger.

Containerrederierne måtte konstatere endnu et fald i raterne denne uge, efter at de havde taget et lille dyk de seneste to uger.

Det viser tal for Shanghai Containerized Freight Index (SCFI).

I denne uge faldt SCFI-indekset med 2,1 pct. til 859,92 - og dermed er indekset faldet med samlet 7,1 pct. set over tre uger. I den sidste uge af juli tog raterne ellers et pænt hop på 10,5 pct. og landede på det højeste niveau siden februar.

Indekset opgøres af Shanghai Shipping Exchange og sammensættes beregnet på baggrund af spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden. Indekset bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

I indekset vægter de tunge ruter mellem Asien og Nordeuropa 20 pct. På de ruter er A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, en dominerede spiller.

 

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere