ShippingWatch

Maersk-topchef: Finanskrisen er slut

Maersk Lines overskud på 2,1 mia. kr. i andet kvartal får direktøren for Maersk Group til at vurdere, at containerrederiet er ude af finanskrisen.

Søren Skou.

Et årti efter finanskrisen startede sin galoperende rasen hen over verdensøkonomien, ser Maersk-gruppens direktør Søren Skou lys forude.

I et interview med Berlingske Business fortæller rederiets topchef, at han ser de forbedrede regnskabstal hos Maersk Line for andet kvartal af 2017, som et tegn på, at finanskrisen endelig er ved at slippe sig tag i containerrederiet.

"Vi har de bedste markedsforhold siden 2010 i containermarkedet. Vi er endelig ude af finanskrisens kløer, og vi forventer, at en vækst på op mod tre pct. i den globale BNP," siger Søren Skou til Berlingske Business.

Maersk Line, som verdens største containerrederi, landede i andet kvartal et overskud på 339 mio. dollars (2,15 mia. kr.)., mens omsætningen gik frem med ca. 1 mia. (6,4 mia. kr.) til godt 6 mia. dollars (38 mia. kr.).

Søren Skou uddybede, at de positive takter skyldtes en generel forbedring i markedsforholdene i form af en stigning i efterspørgslen på fire pct. i andet kvartal. En forbedring som afspejlede sig i fragtraterne, der sted med 22 pct. sammenlignet med samme kvartal i 2016.

Den samlede indtjening for A.P. Møller - Mærsk lød på et plus på knap 2,5 mia. kr. mod ca. 850 mio. kr. i samme periode sidste år.

Her er overblikket over Maersks regnskab

Maersk Line får overskud på 339 mio dollars

Maersk Line mangler ni godkendelser til Hamburg Süd-køb

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere