ShippingWatch

Fortsat mildt pres på spotraterne fra Asien til Europa

Prisen på at fragte en container fra Asien til Europa falder for tredje uge i træk, men hastigheden i faldet er til gengæld blevet lavere. Det viser de seneste tal fra Shanghai Shipping Exchange.

Der var igen lidt tilbagegang i prisen på at fragte en container fra Asien til Europa denne uge. Det var tredje uge i træk med prisfald, men hastigheden er på vej ned.

Raterne faldt således i gennemsnit 2,1 pct. til 919 dollar per tyvefodscontainer (teu) i sidste uge efter fald på henholdsvis 3,1 og 4,5 pct. i de foregående to uger. Det viser tal fra Shanghai Shipping Exchange.

Der var også fald i det overordnede SCFI-indeks, der dækker over priser på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden og bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM. I indekset, der faldt 2,8 pct. til 837,42, vægter ruterne mellem Asien og Europa 20 pct.

Trods faldene ligger både Asien-Nordeuropa-raten og SCFI-indekset en anelse højere end det samlede snit i 2017 og godt en tredjedel over gennemsnitsniveauerne fra 2016.

Asien-Europa-rate falder tilbage efter sidste uges spring frem

Rater fra Asien til Europa holder stand

Containerrater på nord-syd ruter banker i vejret

Forsiden lige nu

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere