ShippingWatch

Fortsat mildt pres på spotraterne fra Asien til Europa

Prisen på at fragte en container fra Asien til Europa falder for tredje uge i træk, men hastigheden i faldet er til gengæld blevet lavere. Det viser de seneste tal fra Shanghai Shipping Exchange.

Der var igen lidt tilbagegang i prisen på at fragte en container fra Asien til Europa denne uge. Det var tredje uge i træk med prisfald, men hastigheden er på vej ned.

Raterne faldt således i gennemsnit 2,1 pct. til 919 dollar per tyvefodscontainer (teu) i sidste uge efter fald på henholdsvis 3,1 og 4,5 pct. i de foregående to uger. Det viser tal fra Shanghai Shipping Exchange.

Der var også fald i det overordnede SCFI-indeks, der dækker over priser på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden og bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM. I indekset, der faldt 2,8 pct. til 837,42, vægter ruterne mellem Asien og Europa 20 pct.

Trods faldene ligger både Asien-Nordeuropa-raten og SCFI-indekset en anelse højere end det samlede snit i 2017 og godt en tredjedel over gennemsnitsniveauerne fra 2016.

Asien-Europa-rate falder tilbage efter sidste uges spring frem

Rater fra Asien til Europa holder stand

Containerrater på nord-syd ruter banker i vejret

Forsiden lige nu

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Fondene sidder tungt på toppen af dansk shipping

Dansk erhvervsliv er generelt ejet af fonde og familier, og shippingindustrien er ingen undtagelse. ShippingWatch undersøger hvor overskuddene bliver kanaliseret hen. Og hvad fondene gør, hvis de maritime virksomheder giver underskud. Eller virksomheden bliver solgt.

Salget vokser i schweizisk DSV-konkurrent

Omsætningen vokser i schweiziske Panalpina, som konkurrerer med den danske logistikkoncern DSV. Til gengæld falder driftsindtjeningen, viser regnskabet for tredje kvartal.

Vitol er bekymret over kurdisk konflikt

Der er en risiko for, at eksporten bliver ramt af konflikten i det nordlige Irak, hvor den irakiske hær har overtaget en række oliefelter i Kirkuk-regionen. Det siger Vitoals topchef til Financial Times.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere