ShippingWatch

Hyundai Merchant har skåret ned efter 2M-aftale

Hyundai Merchant Marine har nedbragt sin kapacitet med 28 pct. fra april til juni, skriver Alphaliner. Blandt andet har HMM udlejet flere skibe til de to medlemmer af 2M-alliancen, Maersk Line og MSC.

Det sydkoreanske containerrederi Hyundai Merchant Marine har skåret kraftigt ned på den kapacitet, som selskabet selv råder over.

Alphaliner skriver, at rederiet har nedbragt sin egenopererede kapacitet med 28 pct. fra april til juni. Faldet skyldes, at HMM har overdraget flere af sine største skibe til de to medlemmer i 2M-alliancen, Maersk Line og MSC, som man har indgået en aftale med.

Specifikt drejer det sig om tre skibe på cirka 13.000 teu og seks skibe på 10.000 teu, som er udlejet til 2M-rederierne. Derudover har HMM chartret tre skibe ud til Zim og Hamburg Süd.

Ifølge Alphaliner er nedskæringen et udtryk for, at HMM nu har trukket sig som operatør på ruterne på Asien-Europa og Asien-Nordamerika efter aftalen med 2M. I stedet fokuserer rederiet på Fjernøsten-Mellemøsten og ruterne på det indiske subkontinent.

Det er samtidig planen at vokse på de asiatiske ruter, hvor HMM indgår i den nye lokale alliance HMM+K2.

Hyundai Merchant Marine balancerede sidste år på randen af konkurs, men blev reddet af staten i Sydkorea. Siden da har rederiet været igennem en større spareøvelse.

HMM mindsker underskud i første kvartal

Hyundai satser asiatisk efter kikset 2M-samarbejde

Maersk efter Hyundai-kritik: Vi er glade for samarbejdet

 

Forsiden lige nu

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Fondene sidder tungt på toppen af dansk shipping

Dansk erhvervsliv er generelt ejet af fonde og familier, og shippingindustrien er ingen undtagelse. ShippingWatch undersøger hvor overskuddene bliver kanaliseret hen. Og hvad fondene gør, hvis de maritime virksomheder giver underskud. Eller virksomheden bliver solgt.

Salget vokser i schweizisk DSV-konkurrent

Omsætningen vokser i schweiziske Panalpina, som konkurrerer med den danske logistikkoncern DSV. Til gengæld falder driftsindtjeningen, viser regnskabet for tredje kvartal.

Vitol er bekymret over kurdisk konflikt

Der er en risiko for, at eksporten bliver ramt af konflikten i det nordlige Irak, hvor den irakiske hær har overtaget en række oliefelter i Kirkuk-regionen. Det siger Vitoals topchef til Financial Times.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere