ShippingWatch

Maersk med på liste over største miljøsyndere

100 selskaber har stået for mere end 70 pct. af den industrielle udledning af drivhusgasser siden 1988, hævder ny undersøgelse. Maersk-gruppen er med på listen over de mest forurenende virksomheder.

100 selskaber har stået for mere end 70 pct. af den industrielle udledning af drivhusgasser siden 1988, hævder en ny undersøgelse.

Det er især inden for olie- og gassektoren, at de største CO2-syndere skal findes. Med på listen er også Maersk-gruppen, der dækker over både rederiet Maersk Line og olieforretningen Maersk Oil.

Ifølge undersøgelsen Carbon Majors har Maersk stået for 0,11 pct. af den samlede industrielle udledning af drivhusgasser siden 1988. Det rækker til en placering som nummer 82 på listen. Der er dog stadig et stykke vej til de mest forurenende industrier og selskaber.

Helt i top finder man den kinesiske kulindustri efterfulgt af det statslige olieselskab Saudi Aramco og russiske Gazprom, mens National Iranian Oil Co og amerikanske ExxonMobil er henholdsvis nummer fire og fem.

Den ene sektor og fire selskaber står for lidt over 25 pct. af verdens udslip af drivhusgasser i perioden 1988-2015.

Det videnskabelige studie Carbon Majors er udgivet ngo'en CDP og er udarbejdet i samarbejde med Climate Accountability Institute. Resultaterne er baseret på offentligt tilgængelige data, skriver CDP i en meddelelse.

"Den her banebrydende rapport peger på, hvordan en relativ lille gruppe af 100 producenter af fossile brændstoffer kan have nøglen til at skabe en systematisk forandring, når det drejer sig om udledningen af drivhusgasser," udtaler Pedro Faria, CEO i CDP.

Rapporten kommer cirka en uge efter det seneste møde i FN's søfartsorganisation, IMO, hvor det endnu en gang ikke lykkedes for medlemslandene at lægge sig fast på et reduktionsmål for skibsfarten, som i modsætning til olieindustrien blev udelagt af klimaaftalen i Paris.

Maersk-udledning sender miljøminister i samråd

E-mails afslører: Miljøstyrelsen hjalp Maersk af med milliardtab

Maersk Oil politianmeldt for udledning i Nordsøen

Sunkne Maersk-skibe indeholder tonsvis af olie

Maersk blev advaret om forurening i Alang i rapport

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere