ShippingWatch

Maersk sætter sydamerikansk containerrederi til salg

Maersk Line sælger et af sine mindre feederrederier fra i Brasilien, fordi rederiet med overtagelsen af Hamburg Süd ellers når op på en for høj markedsandel af lokalmarkedet.

Opdateret kl. 13:34 med kommentar fra Maersk.

Maersk Line, Maersks containerrederi, har sat en af sine mindre forretninger til salg. Det bekræfter Mærsk i en pressemeddelelse.

"Vi kan bekræfte, at vi 23. marts orienterede medarbejderne om vores hensigt om at sælge Mercosul," skriver Mærsks Transport & Logistic division til Ritzau Finans i en mail.

Dermed bekræfter selskabet en artikel i den brasilianske avis Valor Econômico. Det brasilianske cabotage- og feederrederi skal sælges fra i forbindelse med Maersk Lines overtagelse af Hamburg Süd.

Det tyske rederi, som er ved at blive slugt af Mærsk, ejer nemlig i forvejen det konkurrerende rederi Alianca, og da Alianca og Mercosul samlet sidder på omkring 80 pct. af lokalmarkedet, ville en kombination blive for meget efter konkurrencemyndighedernes smag.

Mercosul Line ejer fire skibe, der fragter containere primært langs den brasilianske kyst.

Maersks køb af Hamburg Süd er ikke endelig godkendt af konkurrencemyndigheder verden over. EU-Kommissionen afsiger sin dom mandag 10. april.

Så store bliver Maersk og Hamburg Süd på Brasilien

Fransk containerrederi øger reefer-transport fra Sydamerika

Maersk kan blive en reefer-mastodont med tysk opkøb

Forsiden lige nu

Bagmandspolitiet kalder sagen mod Monjasa "usædvanlig"

SØIK erkender, at politiet kunne have fået en uafhængig vurdering af en afgørende brændstofsrapport i sagen mod Monjasa og Jan Jacobsen, der mandag blev frifundet. Det siger vicestatsadvokaten til ShippingWatch, hvor han kalder sagen "usædvanlig".

"Shippingindustrien kan være fuldstændig ændret om fem til ti år"

I løbet af det næste årti kan shippingindustrien komme til at se fuldstændig anderledes ud, skriver Danmarks Skibskredit i ny rapport. Rederierne har fået øjnene op for risikoen for mindre efterspørgselsvækst i fremtiden, siger analysechef Christopher Rex til ShippingWatch.

Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere