ShippingWatch

Royal Arctic Line får leveret sidste skib fra Polen

Det grønlandske rederi Royal Arctic Line har fået leveret det tredje og sidste skib i serien af nybygninger fra det polske værft Remontowa. Oprindeligt lød ordren på fem skibe, men to er nu sat til salg.

Royal Arctic Line har fået leveret det sidste skib i en serie af forsinkede nybygninger fra det polske værft Remontowa.

Det grønlandske rederi skriver i en meddelelse, at det fredag har taget levering af skibet Malik Arctica. Det ventes dog først at være i Grønland i maj måned, oplyser selskabet.

Skibet blev bestilt i 2013 som et af i alt fem skibe. Der er tale om to små, to mellemstore og ét stort containerskib.

Royal Arctic Line har sat to nybygninger til salg

Forløbet har imidlertid været præget af problemer fra starten, og derfor er det endt med, at kun tre af de fem skibe er blevet leveret.

De to mellemstore skibe er nu sat til salg, selv om de endnu ikke er færdigbyggede, og kommer derfor ikke at indgå i Royal Arctic Lines flåde.

Leveringen af Malik Arctica, som har en kapacitet på 10.537 bruttoton, kommer få uger efter, at det grønlandske rederi har lagt en ordre på et stort containerskib på et kinesisk værft.

Skibet ventes at være færdigt i marts 2019, hvorefter det skal indgå i Royal Arctic Lines samarbejde med islandske Eimskip på de transatlantiske ruter.

Eimskip og Royal Arctic Line bestiller tre containerskibe

Aalborg Havn afviser forhandlinger om tidlig RAL-exit

Islandske sømænd: Eimskip-aftale sikrer islandske job

 

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere