ShippingWatch

CMA CGM indgår aftale med Alibaba

Containerrederiet har ligesom konkurrenten Maersk Line indgået et samarbejde med den kinesiske nethandelsgigant Alibaba. "Et skridt mod at lade industrien møde den digitale verden," lyder det fra CMA CGM.

CMA CGM følger nu i Maersk Lines fodspor med en aftale om at samarbejde med kinesiske Alibaba om booking digitalt af shippingydelser.

Konkret er der underskrevet en hensigtserklæring om, at CMA CGM's kunder via to digitale platforme, som Alibaba tilbyder, direkte kan booke plads på containerrederiets skibe.

I første omgang er der tale om at bruge den digitale løsning på to ruter mellem henholdsvis Asien og Middelhavet, og mellem Asien og Adriaterhavet, skriver CMA CGM i en meddelelse.

"For CMA CGM er et det et skridt fremad mod at kunne tilføre værdi til sine kunder og lade industrien møde den digitale verden," skriver rederiet.

Maersk Line indgik ved udgangen af 2016 et samarbejde med Alibaba, som rederiet for nyligt meddelte, at det ville udvide, dog uden at fortælle konkret på hvilke ruter.

Snabe er en dansk sværvægter i europæisk erhvervsliv

Maersk øger fokus på online containerbooking efter Alibaba-forsøg

Maersk i nyt samarbejde med kinesisk logistik-gigant

Forsiden lige nu

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Fire skibe fra Maersk Line sejlede under sortlistede flag, da de var på vej til ophugning på stranden i indiske Alang. Omflagningen skete efter, at koncernen havde solgt skibene til såkaldte cash-buyers. Søfolk risikerer at betale prisen, siger ngo og fagforening.

Wilhelmsen går mod strømmen med Norsea-opkøb

Den norske koncern Wilhelmsen har købt majoriteten i Norsea Group på et tidspunkt, hvor flere selskaber løber i den modsatte retning. Der er bedre tider på vej, vurderer Wilhelmsen over for ShippingWatch.

Esvagt indførte omstridt højdekrav i 2015

Esvagt har i flere år haft et højdekrav til sine skibsassistenter. Kravet bliver mistænkt for at forskelsbehandle kvindelige jobansøgere. I dag har Esvagt 11 kvindelige søfolk ansat. Rederiet vil dog ikke svare på, om de og deres mandelige kollegaer alle er over 170 cm.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere