ShippingWatch

CMA CGM indgår aftale med Alibaba

Containerrederiet har ligesom konkurrenten Maersk Line indgået et samarbejde med den kinesiske nethandelsgigant Alibaba. "Et skridt mod at lade industrien møde den digitale verden," lyder det fra CMA CGM.

CMA CGM følger nu i Maersk Lines fodspor med en aftale om at samarbejde med kinesiske Alibaba om booking digitalt af shippingydelser.

Konkret er der underskrevet en hensigtserklæring om, at CMA CGM's kunder via to digitale platforme, som Alibaba tilbyder, direkte kan booke plads på containerrederiets skibe.

I første omgang er der tale om at bruge den digitale løsning på to ruter mellem henholdsvis Asien og Middelhavet, og mellem Asien og Adriaterhavet, skriver CMA CGM i en meddelelse.

"For CMA CGM er et det et skridt fremad mod at kunne tilføre værdi til sine kunder og lade industrien møde den digitale verden," skriver rederiet.

Maersk Line indgik ved udgangen af 2016 et samarbejde med Alibaba, som rederiet for nyligt meddelte, at det ville udvide, dog uden at fortælle konkret på hvilke ruter.

Snabe er en dansk sværvægter i europæisk erhvervsliv

Maersk øger fokus på online containerbooking efter Alibaba-forsøg

Maersk i nyt samarbejde med kinesisk logistik-gigant

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere