Der var stor udskiftning i toppen af A.P. Møller-Mærsk i 2016, og med afgange i toppen af dansk erhvervsliv følger gyldne håndtryk.

22 mio. dollar, eller lidt over 150 mio. kr., har de fire afgående Mærsk-chefer Nils Smedegaard, Trond Westlie, Kim Fejfer og Jakob Thomasen således fået med sig i fratrædelsesgodtgørelse - altså i gennemsnit omkring 38 mio. kr. hver. Det fremgår af Mærsk-koncernens årsregnskab for 2016.

De modregnes dog i størrelsesordenen 2 mio. dollar, da de samtidig har måttet opgive aktieoptioner, de havde i baghånden.

Nils Smedegaard blev fyret som topchef i sommeren i forbindelse med Maersk-gruppens strategiskift, og efterfølgende blev der også sagt farvel til finansdirektør Trond Westlie, Maersk Oil-direktør Jakob Thomasen og APM Terminals' direktør, Kim Fejfer. Sidstnævnte flytter til et job i Mærsk-familiens holdingselskab.

De op til 150 mio. kr. er dog en dråbe i underskuddet på 1,9 mia. dollar, eller 13,2 mia. kr., som Mærsk-gruppen præsenterede i samlet underskud i 2016.

Søren Skou afblæser priskrigen i containerindustrien

Pram Rasmussen stopper som Maersk-formand

Maersk Line fik minus på 376 mio dollars i 2016