ShippingWatch

HMM går efter flere terminaler i Asien

Sydkoreas største shippinggruppe efter Hanjin Shippings frafald, Hyundai Merchant Marine (HMM), satser på at overtage terminaler i flere asiatiske vækstlande, siger rederiet topchef.

Hyundai Merchant Marine (HMM), Sydkoreas største shippinggruppe efter Hanjin Shippings frafald, satser på at overtage containerterminaler i Indonesien, Vietnam og i andre asiatiske vækstøkonomier. Samtidig vil rederiet gennem den nyetablerede intra-asiatiske alliance HMM+2K med de to koreanske rederier Heung-A Shipping og Sinokor selv bygge terminaler de steder, hvor hovedparten af fragten koncentreres.

Det siger HMM's topchef Yoo Chang-keun i et interview med koreanske Maeil Business Newspaper, skriver flere medier.

Rederiets forhandlinger med Maersk Line og MSC om optagelse i 2M-alliancen brød reelt sammen før jul, og HMM er nu blot strategisk partner med 2M. Efterfølgende har Hyundai annonceret rederiets primære strategi på de intra-asiatiske ruter, der samlet udgør en betragtelig andel af den globale containerfragt.

Skarp koreansk kritik af Maersk Line og MSC

HMM overvejer at overtage Hanjins terminaler i Tokyo og i Busan i Korea, ligesom ambitionen er overtage Hanjins ejerandel i en terminal i Long Beach i Californien bistået af sin største aktionær, statslige Korea Development Bank.

Hyundai satser asiatisk efter kikset 2M-samarbejde

"Det her er ikke nødvendigvis et defensivt træk af Hyundai"

Asiatiske rederier står over for konsolidering

 

Forsiden lige nu

Olieindustrien skrotter rekordmange rigge

Der blev sendt flere dybvands-rigge til ophugning i tredje kvartal i år end nogensinde før, og det tyder på et marked, der nok aldrig helt kommer sig. Det skriver Bloomberg.

Fondene sidder tungt på toppen af dansk shipping

Dansk erhvervsliv er generelt ejet af fonde og familier, og shippingindustrien er ingen undtagelse. ShippingWatch undersøger hvor overskuddene bliver kanaliseret hen. Og hvad fondene gør, hvis de maritime virksomheder giver underskud. Eller virksomheden bliver solgt.

Salget vokser i schweizisk DSV-konkurrent

Omsætningen vokser i schweiziske Panalpina, som konkurrerer med den danske logistikkoncern DSV. Til gengæld falder driftsindtjeningen, viser regnskabet for tredje kvartal.

Vitol er bekymret over kurdisk konflikt

Der er en risiko for, at eksporten bliver ramt af konflikten i det nordlige Irak, hvor den irakiske hær har overtaget en række oliefelter i Kirkuk-regionen. Det siger Vitoals topchef til Financial Times.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere