Korea Lines køb af Hanjin Shippings ruter fra Asien til USA er tirsdag løbet ind i problemer.

Ifølge Yonhap News har bestyrelsen i det sydkoreanske konglomerat SM Group, som ejer Korea Line, stemt nej til at lade datterselskabet overtage det attraktive rutenetværk fra Hanjin. Det sker efter modstand fra aktionærerne i Korea Line.

Korea Line var ellers blevet valgt som den foretrukne køber til det attraktive netværk, som er sat til salg i kølvandet på Hanjins kollaps i september.

Men nu har aktionærerne altså valgt at blokere for købet, da de ikke mener, at Korea Line, som mest gør sig inden for tørlast og tank, har den nødvendige erfaring med at drive et containerrederi.

De føler samtidig ikke, at det underdrejede containermarked er værd at satse på, skriver Yonhap.

En talsperson fortæller dog til mediet, at det er muligt for SM Group at købe rutenetværket uden billigelse fra aktionærerne i datterselskabet Korea Line, og at man nu vil forsøge at gennemføre handlen ad andre veje.

SM Group har ejet Korea Line siden 2013, hvor konglomeratet reddede rederiet fra at gå konkurs.

Rederiet har hidtil været en mindre spiller, og derfor kom det som en overraskelse for mange, da det lykkedes at vinde buddet om Hanjins rutenetværket for næsen af blandt andre Hyundai Merchant Marine.

Vinderbuddet på Hanjin kom fra et comeback-rederi  

Korea Line køber Hanjin-aktiver for 220 mio kroner  

Hyundai satser asiatisk efter kikset 2M-samarbejde

Hanjins tidligere formand sigtet for insiderhandel

Medie: Gæld langt større end aktiver i Hanjins USA-forretning