Franske CMA CGM har taget endnu et skridt for at styrke sin satsning på Vestafrika, hvor flere af containerrederiets ruter til andre nøglepunkter som Europa, Asien, Mellemøsten og Indien er blevet opgraderet, skriver rederiet.

Som en del af udvidelsen har CMA CGM blandt andet tilføjet en ny service mellem Mellemøsten, Indien og Vestafrika, som anløber syv havne på den vestafrikanske kyst fra Indien og Mellemøsten. Havnen Nhava Sheva i Indien og Apapa i Nigeria er føjet til, mens CMA CGM også står bag en direkte service mellem markederne i Vestafrika, Indien og Mellemøsten, som bliver drevet i samarbejde med Pacific International Lines, Pil.

Kilde: CMA CGM

Se større grafik her

Også mellem Nordeuropa og Vestafrika sejler CMA CGM's skibe nu ugentligt, mens Antwerpen og Abidjan er føjet til netværket. Mellem Asien og Vestafrika har en flåde af 13 skibe på 9.400 teu siden midten af marts været sat ind. Herunder 10 af CMA CGM's egne skibe. Tre nye havne er tilføjet med Coega i Vesafrika, Singapore og Tanjung Pelepas i Malaysia, og ruten bliver drevet sammen med Maersk, skriver CMA CGM.

NileDutch køber afrikanske projektaktiviteter af Maersk  

Med de seneste tiltag har CMA CGM i dag 74 kontorer i 43 afrikanske lande, hvor det franske containerrederi har været til stede siden 2001, hvor man løbende har købt rederier, der har sejlet på kontinentet i mange år, og i dag samarbejder med mere end 1.400 partnere på kontinentet.

Rederne: Alvorlig pirattrussel ved Vestafrika  

Hvem vinder kampen om at blive Vestafrikas nøglehavn?  

Danske rederiers omsætning i Afrika vokser  

Maersk og DSV baner sig vej til Afrika