ShippingWatch

Rateindeks tikker igen lavere

For tiende uge i træk falder rateindekset SCFI, Shanghai Containerized Freight Index, og for femte uge i træk rammer det sit laveste niveau nogensinde.

For tiende uge i træk falder rateindekset SCFI, Shanghai Containerized Freight Index, og for femte uge i træk rammer det sit laveste niveau nogensinde.

Det indikerer, at containerrederier som Maersk Line, CMA CGM og MSC igen må give kunderne afslag i prisen på at transportere containere fra Asien og ud i verden.

Indekset falder dog denne uge kun 0,9 pct. - til 400,43 - og har dermed bremset faldhastigheden efter dyk på mellem 4 og 14 pct. i ugerne siden nytår.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

SCFI dækker over spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden.

Indekset ses som en retningspil for rateniveauet på de globale fragtruter, men man skal dog tage højde for, at de fleste rederier har afdækket en stor del af deres kapacitet med længerevarende - og dyrere - kontrakter hos kunderne, og at der ikke er taget højde for udviklingen i brændstofpriser, som har været gunstig for rederierne de seneste år.

Maersk går med i rateløft

Maersk Line: Ratekollaps truer Brasiliens eksportvækst

Raterne på Asien-Europa dykker for niende uge i træk

 

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere