Igen går det den forkerte vej med fragtraten på den tunge rute fra Asien til Nordeuropa - set med rederiernes synspunkt.

Spotpriserne på at fragte en tyvefodscontainer (teu) fra Shanghai til det nordlige Europa faldt denne uge 9 pct. til 211 dollar.

Det fremgår af data fra Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) ifølge shippingmediet Journal of Commerce. Raten på Asien til Europa, der er en af de travleste på de syv verdenshave, er nu faldet i ni SCFI-aflæsninger i træk.

Samlet set faldt det såkaldte Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der dækker over priserne på ruter fra Shanghai til en stribe destinationer i verden, med 6,8 pct. til 404,18 i denne uge til det laveste niveau nogensinde. Asien/Europa-ruterne vejer 20 pct. i indekset.

SCFI ses som en retningspil for rateniveauet på de globale fragtruter, men man skal dog tage højde for, at de fleste rederier har afdækket en stor del af deres kapacitet med længerevarende - og mere givtige - kontrakter hos kunderne, og at der ikke er taget højde for udviklingen i brændstofpriserne.

Rater på Asien-Europa tangerer historisk bund  

Xeneta: 2016 kontrakter mærkes af dyk i raterne  

Hapag-Lloyd opruster med særlige laster på containerskibe