ShippingWatch

Rater på Asien-Europa tangerer historisk bund

Spotpriserne for containerfragt på de tunge ruter mellem Asien og Europa fortsætter sin deroute i denne uge, hvor raterne falder med 10,1 procent til 231 dollars per tyvefodscontainer (teu).

Sportpriserne for at få fragtet en container på ruterne mellem Asien og Europa fortsætter sin deroute i denne uge, hvor raterne falder med 10,1 procent til 231 dollars per tyvefodscontainer (teu).

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dermed tangerer Asien/Europa-raterne det laveste niveau nogensinde registreret - et niveau, der blev nået i slutningen af oktober sidste år, hvorefter Asien/Europa-raterne igen løftede sig til godt 1200 dollar per teu omkring årsskiftet, inden et nyt tungt fald satte ind.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Samlet set faldt det såkaldte Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der dækker over priserne på ruter fra Shanghai til en stribe destinationer i verden, med 7,3 pct. til 433,46 i denne uge, og også det er det laveste niveau nogensinde. Asien/Europa-ruterne vejer 20 pct. i indekset.

SCFI ses som en retningspil for rateniveauet på de globale fragtruter, men man skal dog tage højde for, at de fleste rederier har afdækket en stor del af deres kapacitet med længerevarende kontrakter hos kunderne, og at der ikke er taget højde for udviklingen i brændstofpriserne.

Xeneta: 2016 kontrakter mærkes af dyk i raterne

Containerrater falder til laveste niveau nogensinde

Alphaliner: Oplagt flåde rammer seksårigt højdepunkt

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere