ShippingWatch

Maersk fik underskud i årets sidste måneder

Anden halvdel af 2015 udviklede sig rædselsfuldt på tværs af Maersk-gruppens forretninger, der samlet viste et underskud på ni millioner dollars.

Hovedparten af alle Maersk-gruppens forretningsenheder blev voldsomt ramt i sidste halvdel af 2015. I fjerde kvartal havde gruppen samlet et underskud på ni millioner dollars mod et overskud i samme periode året før på en milliard dollars, fremgår det af Maersk-gruppens regnskab for 2015.

Underskuddet i årets sidste tre måneder var stærkt påvirket af den massive nedskrivning i Maersk Oil på 2,5 milliarder dollars efter skat, og for hele gruppen var forrentningen af den investerede kapital negativ med 6,3 procent i årets fjerde kvartal.

Trods det markante fald i containerraterne og olieprisen fremhæver ledelsen, at gruppen i 2015 leverede et stærkt cash flow for hele året fra sine forretningsaktiviteter på otte milliarder dollars mod 8,8 milliarder dollars året før.

Maersk nedjusterer 2016-forventningerne markant

Kun ét tal tæller for Maersk Gruppen på onsdag

Forsiden lige nu

Maersk-skibe sejlede under sortlistede flag på sidste rejse

Fire skibe fra Maersk Line sejlede under sortlistede flag, da de var på vej til ophugning på stranden i indiske Alang. Omflagningen skete efter, at koncernen havde solgt skibene til såkaldte cash-buyers. Søfolk risikerer at betale prisen, siger ngo og fagforening.

Wilhelmsen går mod strømmen med Norsea-opkøb

Den norske koncern Wilhelmsen har købt majoriteten i Norsea Group på et tidspunkt, hvor flere selskaber løber i den modsatte retning. Der er bedre tider på vej, vurderer Wilhelmsen over for ShippingWatch.

Esvagt indførte omstridt højdekrav i 2015

Esvagt har i flere år haft et højdekrav til sine skibsassistenter. Kravet bliver mistænkt for at forskelsbehandle kvindelige jobansøgere. I dag har Esvagt 11 kvindelige søfolk ansat. Rederiet vil dog ikke svare på, om de og deres mandelige kollegaer alle er over 170 cm.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere