ShippingWatch

Rater for Asien-Europa falder for femte uge i træk

431 US dollars koster det at fragte en tyvefodscontainer fra Asien til Nordeuropa.

For femte uge i træk falder raterne for containerfragt på den vigtige rute fra Asien til Nordeuropa og presser dermed rederierne, som i flere omgange har forsøgt at få ratehævninger igennem.

Raterne på Asien-Europa-ruten er i indeværende uge faldet med 8,1 procent til 431 dollar per tyvefodscontainer (teu), oplyser kilder med indblik i data fra Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der dækker over spotpriser på fragt fra Shanghai til en stribe destinationer i verden, til nyhedsbureauet Reuters.

Drevet af faldene på Asien-Europa faldt det overordnede rateindeks for containerfragt fra Kina og ud i resten af verden i denne uge med 4,2 procent.

Ved årsskiftet forsøgte rederierne ellers at presse rateforhøjelser igennem, og i uge 53 sidste år steg raterne for containerfragt fra Kina og ud i resten af verden med hele 71,3 procent.

Hapag-Lloyd venter endnu lavere reefer-rater i 2016

Redere misser rateløft på Asien-Europa

Ejere af containerskibe presses hårdt i 2016

Forsiden lige nu

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere