ShippingWatch

Kinesisk kæmpefusion er driftsklar om få uger

Allerede 18. februar er sammenlægningen af bl.a. container- og tørlastaktiviteterne i de to kinesiske shippinggrupper Cosco Group og China Shipping Group operationsklar.

Fusionen af Kinas to statsejede shippingkonglomerater, Cosco Group og China Shipping Group, vil allerede og i hvert fald formelt være operationsklar fra den 18. februar, efter at aktionærerne har godkendt restruktureringsplaner for de børsnoterede enheder i grupperne, China Cosco Holdings, Cosco Pacific og China Shipping Container Lines.

Sammenlægningen er de to tidligere kinesiske rivaler er den største af sin art i nyere tid i den globale shippingindustri, der ud over containeraktiviteterne også omfatter tørlast, havne og terminaler.

De kinesiske myndigheder godkendte formelt fusionen i december, der vurderes at skabe verdens største rederigruppe, som kan åbne for en yderligere restrukturering af den statejede maritime industri i Kina, skriver bl.a. Wall Street Journal.

Cosco varsler stort underskud for 2015

Kinesiske Cosco dykker stort i tredje kvartal

Nye tørlastkæmper kan skubbe Capesize ud af nøglerute

 

 

Forsiden lige nu

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere