ShippingWatch

Kinesisk kæmpefusion er driftsklar om få uger

Allerede 18. februar er sammenlægningen af bl.a. container- og tørlastaktiviteterne i de to kinesiske shippinggrupper Cosco Group og China Shipping Group operationsklar.

Fusionen af Kinas to statsejede shippingkonglomerater, Cosco Group og China Shipping Group, vil allerede og i hvert fald formelt være operationsklar fra den 18. februar, efter at aktionærerne har godkendt restruktureringsplaner for de børsnoterede enheder i grupperne, China Cosco Holdings, Cosco Pacific og China Shipping Container Lines.

Sammenlægningen er de to tidligere kinesiske rivaler er den største af sin art i nyere tid i den globale shippingindustri, der ud over containeraktiviteterne også omfatter tørlast, havne og terminaler.

De kinesiske myndigheder godkendte formelt fusionen i december, der vurderes at skabe verdens største rederigruppe, som kan åbne for en yderligere restrukturering af den statejede maritime industri i Kina, skriver bl.a. Wall Street Journal.

Cosco varsler stort underskud for 2015

Kinesiske Cosco dykker stort i tredje kvartal

Nye tørlastkæmper kan skubbe Capesize ud af nøglerute

 

 

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere