ShippingWatch

Containerrater falder 3,9 procent

Januar ser ud til at lukke med et langt fald i raterne fra Shanghai ud i verden, efter at rederierne desperat forsøgte at løfte raterne hen over Nytår.

Raterne for containerfragt fra Kina og ud i resten af verden faldt i denne uge med gennemsnitligt 3,9 procent, viser tal fra Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der dækker over spotpriser på fragt fra Shanghai til en stribe destinationer i verden.

Ved årsskiftet forsøgte rederierne at presse rateforhøjelser igennem, og i uge 53 sidste år steg raterne for containerfragt fra Kina og ud i resten af verden med 71,3 procent

Men fire uger med konstante ratefald har dog siden udvisket nogle af de forsøgte løft, og i januar er SCFI-indekset samlet set faldet.

Dermed kunne det se ud som om, at januar blot har udtrykt symptomerne med overkapacitet på handelsvejene og vigende efterspørgsel på fragt.

Raterne følger faldende olie- og bunkerpriser

Containerindeks falder 8,8 procent

Containerrater falder 10,9 procent over ugen

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere