ShippingWatch

Asien-Europa dratter 26,4 procent

I løbet af den seneste uge er det blevet en del billigere at sejle en container fra Asien til Nordeuropa, og dermed følgerne priserne den trættende tendens for containerhandel.

Priserne på Asien-Europa falder igen i denne uge og følger den belastende tendens for containerfragt. Spotprisen for at flytte en tyvefodscontainer mellem de to verdensdele er faldet med 26,4 pct. til 545 dollar, skriver shippingmediet Lloyd's List.

Det er fjerde uge med fald på ruterne fra Kina. De store rederier forsøgte at hæve priserne op til årsskiftet, hvilket slog kraftigt igennem i den første uge i januar, hvor spotprisen var over 1200 dollar, men siden er udviklingen altså vendt.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Det er isoleret set en dårlig nyhed for rederierne på ruten, der blandt andet tæller A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line.

Udviklingen i spotraterne kan ses som en strømpil for det generelle prisniveau, men man skal dog tage højde for, at de fleste rederier har afdækket en del af deres kapacitet med længerevarende kontrakter hos kunderne.

OOCL hårdt ramt af ratepres i fjerde kvartal

Maersk og Hapag-Lloyd får milliardbid af amerikansk militærkontrakt

Raterne følger faldende olie- og bunkerpriser

 

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere