ShippingWatch

Asien-Europa dratter 26,4 procent

I løbet af den seneste uge er det blevet en del billigere at sejle en container fra Asien til Nordeuropa, og dermed følgerne priserne den trættende tendens for containerhandel.

Priserne på Asien-Europa falder igen i denne uge og følger den belastende tendens for containerfragt. Spotprisen for at flytte en tyvefodscontainer mellem de to verdensdele er faldet med 26,4 pct. til 545 dollar, skriver shippingmediet Lloyd's List.

Det er fjerde uge med fald på ruterne fra Kina. De store rederier forsøgte at hæve priserne op til årsskiftet, hvilket slog kraftigt igennem i den første uge i januar, hvor spotprisen var over 1200 dollar, men siden er udviklingen altså vendt.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Det er isoleret set en dårlig nyhed for rederierne på ruten, der blandt andet tæller A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line.

Udviklingen i spotraterne kan ses som en strømpil for det generelle prisniveau, men man skal dog tage højde for, at de fleste rederier har afdækket en del af deres kapacitet med længerevarende kontrakter hos kunderne.

OOCL hårdt ramt af ratepres i fjerde kvartal

Maersk og Hapag-Lloyd får milliardbid af amerikansk militærkontrakt

Raterne følger faldende olie- og bunkerpriser

 

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere