ShippingWatch

Nordea: DSV kan være interessant for Maersk

Ifølge Nordea vil Maersk kigge mod logistikfirmaer i gruppens opkøbsstrategi, skriver Børsen. Banken peger på DSV som opkøbsemne for Damco, men den står ret alene med buddet.

Maersk vil i den nærmeste fremtid fokusere på at købe op, og det bliver inden for logistikbranchen, vurderer Nordea i en ny rapport, hvor DSV nævnes som en interessant opkøbsmulighed. Det skriver Børsen.

"Det handler om at fokusere på den del, som investorerne reelt køber en Maersk-aktie for. Det er Maersk Logistics, altså Maersk Line, APM Terminals og Damco. Vi mener derfor, at det er der, værdien for Maersk-gruppen ligger," siger Stig Frederiksen, senioranalytiker hos Nordea, til avisen.

Nordea: Damco og Maersk Tankers ligner salgsemner

Maersks logistikselskab Damco har i flere år kørt med betydelige underskud.

"Vi har den klare fornemmelse, at Damco er i bedring, og nu er de tilbage på sorte tal. Man bør derfor tage diskussionen, om det skal sælges, eller om man skal bruge dem som aktiv byggeklods i forhold til andre forretningsmuligheder. Og der mener vi, at man bør overveje at bruge den som byggeklods," konstaterer Stig Frederiksen.

Nordea står dog ret alene i korpset af analytikere om opkøbsforudsigelserne af logistikvirksomheder som DSV.

"Jeg ryster så meget på hovedet, at det kan høres i hele København," svarer Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank, i Børsen på spørgsmålet om, hvorvidt Maersk kommer til at købe DSV.

Hanne B Sørensen: Smertefuld omstilling i Damco

Damco falder på søfragt men indtjening er på vej op

UTI-aktionærer godkender DSV-opkøb

 

 

Forsiden lige nu

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere